sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kokki tuli taloon

Lauantaina sain ruoanlaitollisesti katsottuna lähes täydellisen vieraan. Ystäväni Joensuusta nimittäin päätti tulla työharjoitteluun Tampereelle ja majoittuu luonani tämän ajan. Tämä henkilö tulee olemaan suurena apuna tulevissa TaikinaTiistaissa ja jo tänään sain hieman esimakua hänen kädentaidoistaan.
   Hän saapui aamupäivällä ja lähdimme lähes saman tien tutustumaan Tampereen keskustaan. Sieltä tarttui mukaan itämaisia mausteita, teetä sekä tukku keittiövälineitä. Kotona hän päätti heti ottaa luulot pois ja alkoi tekemään hienointa ateriaa, mitä keittiöni on tähän päivään mennessä nähnyt: Rosèpippuripihvi kermakastikkeessa konjakilla sekä aurajuustoperunoita. Itse sain tärkeän roolin aterian valmistuksessa: Tehtäväni oli kuoria ja viipaloida perunat sekä oppia mahdollisimman, jotta joskus tulevaisuudessa voisin käyttää tuota reseptiä. 
    Ateria oli kerrassaan mahtava. Jos tulevaisuudessa pääsen edes lähelle tuota makua reseptiä toteuttaessani, tulee tuosta ehdoton bravuurini kolmen lajin illallista suunnitellessani. Kaveri näytti kertaheitolla kuka on keittiön kunkku ja kuka apupoika. Hänen työharjoittelunsa ajan saan varmasti nauttia useaan otteeseen yhtä tasokkaista aterioista, ja kunhan seuraan silmä tarkkana, ehkäpä jonain päivänä olen itse oman keittiöni herra.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti